Efter festen i Rio: Bronzevinder ramt af OL-tømmermænd

Det var de absolut sidste kræfter, der kom i spil, da det danske badmintontalent 22-årige Viktor Axelsen vandt bronze ved OL i Rio sidste måned efter at have besejret den kinesiske legende Lin Dan.

Normalt er jeg den type, der gerne vil ud over stepperne, uanset om det er gået godt eller skidt. Derfor frustrerer det mig, at jeg ikke formår at holde fokus, som jeg plejer.

Viktor Axelsen, badmintonspiller

»Efter jeg tabte i semifinalen, var jeg virkelig skuffet og måtte igennem en følelsesmæssig rutsjebanetur, idet jeg var nødt til at hive mig selv mentalt op til at skulle præstere i bronzekampen. Forløsningen, da jeg vandt bronze, var derfor ekstra stor,« siger Viktor Axelsen.

Med sejren over en af de etablerede verdensstjerner inden for badminton ventede der efterfølgende Viktor Axelsen Superseries-turneringen Japan Open, hvor danskeren blev seedet til finaleopgør mod verdens nummer et, malaysiske Lee Chong Wei, der vandt OL-guld i Rio.

Hoved og krop sagde stop

Det lykkedes dog ikke Viktor Axelsen at vinde sin første Superseries-turnering, da han sidste fredag røg ud i kvartfinalen ved turneringen i Tokyo.

To dage efter meddelte han, at han havde besluttet sig for at trække sig fra Korea Open, der spilles i næste uge, for i stedet at rejse hjem til Danmark.

»Efter en uge i Japan sagde både mit hoved og min krop stop, og jeg valgte at lytte til mig selv og melde fra turneringen i Korea,« siger Viktor Axelsen.

Viktor Axelsen

  • Født: 4. januar 1994
  • Højde: 194 cm
  • Vægt: 88,5 kg
  • Placering verdensrangliste: 4
  • Sportslige bedrifter: Bronze ved OL i Rio 2016, guld ved Thomas Cup 2016 (VM for herrelandshold), guld ved U19-VM 2010, EM-guld 2016, 6 finaler i Super Series-turneringer
  • Kåringer: Politiken Årets Fund 2010

Særligt sidste måneds OL har tæret på Viktor Axelsen i en langt højere grad, end han selv havde forestillet sig, det ville.

»Jeg er vant til, at det tager et par dage for mig at komme ovenpå efter større turneringer. Denne her gang har jeg fået mig en slags OL-tømmermænd, hvilket irriterer mig, da jeg ikke er vant til at have det sådan. Normalt er jeg den type, der gerne vil ud over stepperne, uanset om det er gået godt eller skidt. Derfor frustrerer det mig, at jeg ikke formår at holde fokus, som jeg plejer,« siger han.

Det er særligt problemer skinnebenet samt manglende fokus og en generel træthed, der har præget den 22-årige badmintonspiller efter bronze-triumfen i Rio.

»OL har drænet mig fysisk og mentalt, og nogle gange bliver man nødt til at træde et skridt tilbage, for at det kan blive bedre på længere sigt. Det er først nu, at jeg stille og roligt begynder at komme ovenpå igen,« siger Viktor Axelsen.

Turnering om tre uger

Forude venter der Viktor Axelsen et tre ugers pusterum, før han atter skal i aktion igen, først ved Denmark Open og efterfølgende French Open.

»Jeg ser frem til de kommende tre uger, hvor jeg er hjemme i vante rammer og kan følge mine egne rutiner uden at skulle tænke på andet end at træne og være sammen med de mennesker, som er tættest på mig. Jeg skal udover at træne slappe af og lave de ting, som giver mig energi,« siger han og tilføjer:

»Jeg føler, jeg er på rette vej og har fokus på at samle energi og kræfter til de kommende turneringer. Jeg glæder mig til at spille på hjemmebane i Odense, hvor jeg forhåbentlig kan spille på et højt niveau og levere nogle gode resultater. Det vigtigste for mig lige nu er at få kroppen og hovedet på plads, for så ved jeg, at jeg sagtens kan spille noget godt badminton.«

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and
%d bloggers like this: