Sådan renoverede Louise drømmehuset og bevarede charmen: »Jeg vidste, at vi ville købe det, inden jeg havde set det indvendigt«

Interesserer man sig for huse, behøver man ikke være ret gammel, før man kan forelske sig en i særlig indretningsmæssig stil eller i en bestemt arkitektur. En gammel, smuk, hvid patriciervilla fra 1928 i Kerteminde tæt på Louise Andreasens barndomshjem var nemlig af en sådan støbning, at den lille pige, som gik forbi huset hver dag til skole, tænkte, at dette hus var hendes drømmehus. Og drømmen gik i opfyldelse i 2003, hvor Louise Andreasen og hendes mand og tre børn købte det smukke hus, som ligger 200 meter fra stranden.

På husets bagside har Louise Andreasen fået lavet en stor, muret terrasse og en stor kvist på førstesal. Alle ændringer er lavet med respekt for den oprindelige stil. Hendes hund Molly er glad for sin fodbold. Foto: Paul Skovbakke Hansen

»Jeg er vokset op på Klintevej 19, og mit drømmehus ligger på Klintevej 13, så jeg kender alt til villavejen og miljøet, og derfor tøvede vi ikke så meget, da vi købte huset i 2003. Lige fra jeg var helt lille, har jeg gået forbi huset hver dag på vej i skole, og det har altid været mit drømmehus,« fortæller Louise Andreasen, som driver firmaet Sika-Design, der har base i Rynkeby på Fyn. Firmaet er kendt for sine kurvemøbler, som da også får lov til at fylde stuerne i den gamle, klassiske villa.

Før drømmehuset blev erhvervet, boede familien otte år i et almindeligt parcelhus, men med tre små børn var pladsen ved at være trang, så betænkningstiden var kort, da det omsider kom til salg.

I spisestuen står stolene “Melody” fra “Originals”-kollektionen. Foto: Paul Skovbakke Hansen
I den ene opholdstue er den indbyggede reol specialfremstillet til rummet af en snedker. Den svungne sofa hedder “Belladonna” og er designet af italieneren Franco Albini. Teaktræsbordet hedder “Alexander”. Malerierne er malet af Rikke Line Andreasen. Foto: Paul Skovbakke Hansen

»Jeg vidste, at vi ville købe det, allerede inden jeg havde set det indvendigt. Jeg var helt stille, da vi gik rundt med ejendomsmægleren, og min mand var helt bekymret for, om jeg alligevel ikke kunne lide det. Men som sagt vidste jeg, at det var dér, vi skulle bo. Og så er jeg jo ikke flyttet så langt væk hjemmefra – mine forældre bor stadig i nr. 19,« fortæller Louise Andreasen, der har indrettet villaen med egne kurvemøbler, moderne design og kunst hjembragt fra møbelmesser og rejser især i Indonesien, hvor Sika-Design bl.a. får sine møbler flettet.

Trappen til første sal er villaen er født med. Den hvide bænk er et loppefund, og lamperne er fra en antikforretning. En blomstret løber bryder det hvide. Foto: Paul Skovbakke Hansen

Respekt for det oprindelige

Udefra er huset bevaret i den oprindelige patricierstil, men Louise Andreasen og hendes mand har fået lavet en stor, muret terrasse i forlængelse af køkkenet samt en stor kvist på første sal. Ændringerne er lavet med største omhu, da det var vigtigt for dem begge, at ændringerne passede til den oprindelige arkitektur. Den lille kvist på husets forside er den originale, og her står byggeåret anført for oven – 1928. Indretningen er præget af en sommerhusagtigt lys og nordisk stil med rå fyrretræsparketgulve, massive fyldningsdøre, pudderfarvede vægge, hvidmalede reoler og markante malerier af Louise Andreasens søster, som er fuldtidskunstner. Kunsthåndværk fra rejser og romantiske kurvemøbler er sat sammen med massive sofa- og spiseborde, antikke art-deco loftslamper og et klassisk klinkegulv fra en kirke.

Nanna Ditzels “Hanging Egg Chair” hænger i et af havens æbletræer. Foto: Paul Skovbakke Hansen

»Heldigvis stoler min mand på min smag, så det er mig, der står for indretningen og stilen i vores hjem. Min stil har ikke ændret sig i de sidste 30 år – mit børneværelse var indrettet i samme stil. Jeg elsker rattanmøbler – også inden jeg begyndte at arbejde med dem. Jeg er begejstret for naturlige materialer og meget gerne genbrugsfund. Rigtig mange af vores ting er unika, fundet på forskellige loppemarkeder, kombineret med møbler fra Sika-Design – nogle gange prototyper, som aldrig kommer i produktion,« fortæller Louise Andreasen, som elsker lyse farver og gerne maler genbrugsfund i hvid højglans.

»For mig er det vigtigste i et hjem, at der er rart at være – at der er en hyggelig og romantisk stemning. Og det må man jo sige, at vores indretning rammer fint,« siger Louise Andreasen, som mener, at godt design er tidløst,af god kvalitet og kun bliver bedre med årene. Hun synes f.eks., at Nanna Ditzels “Hanging Egg Chair” fra 1961 er lige så aktuel i dag som nogensinde. Skal hun nævne nogle af deres egne design, vil hun pege på deres “Rossini”-spisestol.

»Det er den bedste og smukkeste spisestol, der findes, synes jeg,« siger hun og understreger, at hun synes, det er vidunderligt at bo med så mange af “sine egne” møbler i sit drømmehus.

Louise Andreasen bor i sit drømmehus i Kerteminde, som hun allerede som en lille pige var fascineret af, da hun dagligt passerede forbi det på vej til skole. Foto: Skovdal & Skovdal

For Louise Andreasen er beliggenheden helt unik – tæt på skov og strand og meget centralt beliggende midt i Danmark mellem Jylland og Sjælland.

»Jeg rejser rigtig meget, og det er vigtigt for mig at kunne komme let til lufthavnen. At mit firma kun ligger fem km væk, er også en kæmpe fordel. Kerteminde er en helt speciel og dejlig by, og jeg skal aldrig bo andre steder,« siger hun.

Der er kun én hage ved hendes paradis:

»Jeg ville ønske, at jeg havde mange flere rum i villaen, så jeg kunne have plads til endnu flere møbler af mit eget møbeldesign,« siger hun med et smil.

Køkkenet er holdt i en klasisk stil med fyldningslåger og mønstret klinkegulv. Lamperne er antikke. Foto: Paul Skovbakke Hansen
Det lille gæstebadeværelse ved køkkenet er holdt helt i hvidt med sanitet i klassisk stil. Foto: Paul Skovbakke Hansen
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and
%d bloggers like this: