Stud.scient.pol.: Det skal være slut med, at vores SU ikke må røres

Jeg er begyndt på mit femte semester af min bachelorgrad i statskundskab. Jeg har stadig tre år endnu med uddannelse, før jeg har fået min kandidatgrad. Der kan heldigvis ske mange ting med økonomien på tre år, men mine tanker går dog på, om jeg kan være sikker på et job, når jeg engang er færdiguddannet.

Der er behov for, at der bliver skabt nogle job. Til efteråret skal der være skatteforhandlinger, hvor Liberal Alliance går til forhandlingsbordet med et minimumskrav, som består af en sænkning af topskatten med 5 procentpoint. Det vil med stor sandsynlighed være en stimulans for økonomien.

Som en studerende, som har forberedt sig på, at jeg muligvis kan risikere at få dagpenge efter færdiggjort uddannelse, håber jeg, at der vil komme et flertal til, at Danmark får sænket topskatten, og vi får stimuleret økonomien.

For min skyld skal den borgerlige fløj være velkommen til at tage kandidatstuderendes SU og give mulighed for et markant højere lån for at finansiere skattelettelserne. Jeg vil hellere have øget muligheder for et job, efter jeg har færdiggjort min uddannelse med den konsekvens, at jeg har et SU-lån, end at modtage SU for dernæst at komme på offentlig forsørgelse. Akademikere vil tjene markant flere penge end f.eks. ufaglærte, og vi vil ikke have det store besvær med at tilbagebetale lånet, hvis altså økonomien bliver stimuleret, og vi kan få et job. Mange akademikere vil ikke fravælge en kandidatgrad, når de har fået deres bachelor, grundet at arbejdsmarkedet gerne vil have folk med kandidatgrader. Hvis du helt ærligt stædigt mener, at du ikke vil tage en kandidatgrad pga. lån, er du forkælet, og heldigvis vil andre overtage din plads på uddannelsen. Man tager en uddannelse som en investering i sig selv, og det burde ikke være noget problem, at man nu selv skal lægge nogle penge til.

Det er tid til et paradigmeskift mht. SU. Studerende skal lære at forstå, at vi også er en del af samfundet. Det skal være slut med, at vores SU ikke må røres. Pengene kan bruges mere effektivt på f.eks. forsvaret og den økonomiske vækst i Danmark.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and
%d bloggers like this: